I denne bloggen skal jeg skrive om veien til Industrirørlegger Fagbrevet.

søndag 4. januar 2015

November

Jobben: Sveise på en ny stuss på en tank i en av fabrikken til Yara

Planlegging: Med prosess operatøren fra Yara gikk vi gjennom en SJA(Sikker Jobb Analyse grunnet farlig medie i røret som skal byttes. Det var en rød arbeidstillatelse fordi vi skall utføre varmtarbeid.

Verktøy:
 - Vinkelsliper
 - Rondell (Rettsliper
 - Sveiseapparat
 - Vater
 - 316LP elektrode pinner
 - Full regndress, gummihansker og slalombriller
 - Vanlig utstyr (snelle, jordfeilbryter, personlig verneklær, osv.)

Faglige detaljer:
Når flensen som vi måtte skru opp til det rørstykket som skulle bli byttet, hadde vi på oss full regndress. Jeg begynte å løsne bolter på motsatt side av det jeg sto, i tilfelle det var masse lut igjen i røret skulle det ikke sprute på meg. Det var ikke nødvendig å ha på regndressen etter at alle boltene på flensen var helt tatt av.
Anlegget hadde vært av i noen dager for at vi ikke skulle få stråling. På alle tankene i den etasjen står det "Radioaktiv kilde sikker avstand 1 meter".  Med i tanken var det ikke like gøy å ligge på tanken å jobbe en hel dag.

Utførelse: Jobben var nesten som en rutinejobb, vi kom skrudde alt fra hverandre og skjærte røret av tanken og gjorde tilpasninger for det nye røret. Når det nye røret skulle heftes fast til tanken skrudde vi rør biten til flensen slik at den sto riktig iforhold til hullene, deretter ble de andre sidene rette opp med vater. Deretter ble at sveiset sammen, når alt blir sveiset sammen ble flensene skrudd opp igjen. Og flensene ble skrudd sammen. Det ble også satt inn nye pakninger for å holde alt tett.

Vurdering: Jobben gikk akkurat som planlagt i forhold til tid og materialer som ble brukt. Det var en fin jobb i et varmt sted. Det som var skummelt var at på tanken sto det at det var radioaktivt.

Læringsmål:
  • bruke verktøy og utstyr i tråd med lover og forskrifter
  • foreta risikovurderinger i tråd med regler for helse, miljø og sikkerhet
  • skifte ut og kontrollere rør, pakninger og utstyr
  • klargjøre materialer for sammenføyinger
  • utføre sveis og heftsveis i tråd med sveiseprosedyrer og spesifikasjoner


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar